Reconstructie Middelkoopseweg

Opdrachtgever

HollandScherm

Locatie

Boskoop

Categorie

Constructie

Over het project

Voor het project brug Boskoop is een betonnen kunstwerk gerealiseerd ten behoeve van een kruising over twee waterwegen. Tevens is er een damwandenscherm aangebracht voor een verbreding op de Middelburgseweg. 

De locatie en bereikbaarheid van de brug zorgde ervoor dat wij de werkzaamheden veelal vanaf het water hebben moeten uitvoeren. Zo zijn bijvoorbeeld de funderingspalen voor de brug en de damwand via pontons aangebracht. Het kunstwerk is opgebouwd uit in het werk gestorte balken waarop het dek rust. Dit dek bestaat uit prefab elementen waarover een druklaag op afschot is aangebracht. Ook de zijkanten van de brug zijn voorzien van prefab randelementen. Op deze randelementen is met de ronding mee een stalen leuning aangebracht. Schaal Ingenieurs heeft voor HollandScherm de detailengineering en detailberekening uitgevoerd. 

Alle doelen zijn gerealiseerd voor het kunstwerk, de brug is in gebruik. Vanuit de opdrachtgever werd een tevreden gevoel overgebracht. Een mooi project voor ons om terug te kijken en voor u de moeite waard om eens te bekijken.

Bijzonderheden project

Overige projecten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Delta1

Verhoging Deltabrug

De Deltabrug is gelegen aan de Galgkade te Vlaardingen. De Deltabrug is verhoogd met zo’n anderhalve meter. Dit was noodzakelijk om de brug op zogenaamde deltahoogte te brengen, zodat ook...
Bekijk project >