Vervanging Westerhavenbrug

Opdrachtgever

Gemeente Schiedam

Locatie

Schiedam

Categorie

Constructie

Over het project

Op 30 november 1937 werd de Westerhavenbrug, gebouwd door Scheepswerf Gusto, officieel geopend. Inmiddels, bijna 80 jaar later, is de brug nodig aan vervanging toe. Na onderzoek is besloten om de brug niet op te knappen maar te vervangen door een bijna exacte replica van de oude brug. Schaal Ingenieurs heeft voor de gemeente Schiedam het bestek gemaakt en de bouwbegeleiding gedaan.

In de fabriek van de aannemer Hillebrand in Middelburg is de nieuwe Westerhavenbrug gebouwd. De complete brug ligt daar klaar als bouwpakket. De hameipoorten zijn afgelast, de balanspriemen, as, contragewicht etc. liggen in grote delen klaar voor transport. Zelfs het brugdek is volledig klaar inclusief de wegdekafwerking.

Het complete pakket wordt verscheept naar Schiedam. De fundering van de brug is aangepast aan de huidige normen. De uiterste strakke planning is gehaald en heeft ervoor gezorgd dat de ondernemers in de buurt minimale overlast hebben gehad. Het project is gerealiseerd en in gebruik. Zeker de moeite waard om een keer te gaan bekijken.

Bijzonderheden project

Overige projecten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress