Schaal Ingenieurs

Over Schaal Ingenieurs

Schaal Ingenieurs is een modern, onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau op het gebied van civiele techniek. Al meer dan zestig jaar zijn wij specialist in constructies, grond-, weg- en waterbouw, funderingsonderzoek en buitenruimte. Op projectniveau bieden wij maatwerk met kwalitatieve en duurzame oplossingen. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze efficiëntie en degelijkheid. Hierbij verbinden wij expertises, belangen en diverse partijen met elkaar. Op deze manier borgen wij een budget- en risicobewuste benadering voor ieder project. 

In het ideale geval zijn wij, naast het ontwerpen, detailleren en berekenen, verantwoordelijk voor het projectmanagement van deze projecten. Zo dragen wij zorg dat het resultaat precies is zoals gewenst. De opdrachtgever is hierin belangrijk voor de specialisten van Schaal Ingenieurs. Om exact te weten wat de vraag is en te kunnen fungeren als partner in het project, willen wij de opdrachtgever kennen en begrijpen. 

Schaal Ingenieurs heeft een duidelijk toekomstbeeld. Onze missie is om een van de meest groene en innovatieve civiele ingenieursbureaus te zijn. Onderscheidend door het degelijk en snel ontwerpen van inspirerende projecten, die zorg dragen voor een solide advies. Wij gaan de uitdagingen van klimaatadaptief en natuur inclusief ontwerpen niet uit de weg. Met elk project zetten wij een stap richting een duurzamere wereld. 

Hoe dat er dan uit gaat zien? Schaal Ingenieurs levert toegevoegde waarde in het project en is tegelijkertijd op zoek naar antwoorden op vragen die de maatschappij ons stelt. Biodiversiteit en bodemgesteldheid zijn twee grote uitdagingen. Dat is waar natuur inclusief en klimaat adaptief ontwerpen om de hoek komen kijken. Op deze manier kunnen wij projecten en ontwerpen natuurvriendelijker maken. 

Daarnaast willen wij doorgaan waar anderen stoppen en iets extra’s doen voor de planeet. Een voornemen van Schaal Ingenieurs is om voor ieder project een boom te planten. Bomen zijn meer dan een goed doel, ze zijn essentieel. Op deze manier helpen wij de planeet groen en gezond te houden. Met de gedachte ‘alles is beter als het klopt’ gaan wij aan het werk. 

Kernwaarden van Schaal Ingenieurs 

 
Nauwkeurig
Schaal Ingenieurs is zeer grondig. Wij behandelen elk project met veel aandacht en precisie. De ontwerpen worden met nauwkeurigheid gemaakt en de projecten worden zorgvuldig gemanaged. Het in detail goed uitvoeren van een project is waar wij keer op keer voor gaan.

Solide
Het woord solide heeft voor Schaal Ingenieurs twee betekenissen. Zo staan onze projecten als een huis, het fundament is degelijk en stevig. Daarnaast vinden wij het belangrijk om een betrouwbare partner te zijn. Een project uitvoeren met ons voelt als een passende keuze.

Daadkrachtig 
Schaal Ingenieurs werkt op een besluitvaardige manier naar een oplossing toe. Hierbij houden wij rekening met eventueel dieperliggende uitdagingen. Voor elk project wordt er zorgvuldig nagedacht over een passende en kloppende oplossing. Snelheid en flexibiliteit staan daarin centraal, voor ons is geen brug te ver.

Duurzaam 
Duurzaamheid is een belangrijk punt voor Schaal Ingenieurs. Of het nu een klimaat adaptief ontwerp is of een natuur inclusief project. Wij hechten waarde aan biodiversiteit en bodemgesteldheid. Zo voeren wij dit des gewenst door in onze ontwerpen.